Турция обмисля нови мерки срещу COVID-19 от септември. По всяка вероятност ще

...
Турция обмисля нови мерки срещу COVID-19 от септември. По всяка вероятност ще
Коментари Харесай

Турция ще ограничава неваксинираните от средата на септември

Турция обмисля нови ограничения против COVID-19 от септември. По всяка възможност ще бъдат избрани нови правила за присъствието на имунизираните и неимунизираните лица на публични места, в офиси, университети, оповестява в. " Хюриет ".

Според изданието правителството не планува смяна в метода си към пандемията по време на туристическия сезон. Новостите се чакат след средата на септември, само че не се планува връщане на възбраните за излизане на открито и предходните ограничения.

Сред разновидностите, които се обмислят за студентите да вземем за пример, е изискване за PCR тест или онлайн образование за неимунизираните. Задължение за PCR тест един път на два дни се планува също и за чиновниците в държавната администрация, които не са ваксинирани. Тестът ще бъде безвъзмезден.

Разделение на имунизираните от неваксинираните се обмисля и за хората, които желаят да влязат в закрити публични пространства.

Кризисният щаб за битка с епидемията от ковид се приготвя за усилване на противоепидемиологичните ограничения в Сърбия, заяви белградската организация Бета, базирайки се на епидемиолога Бранислав Тиодорович.

Коментирайки новината, че през последните 24 часа в Сърбия са доказани 752 случая на болест с ковид, Тиодорович сподели за вестник " Курир ", че този скок е бил предстоящ, като означи, че въпреки и да са в действие, ограниченията не се съблюдават.

Всички се отпуснаха и е извънредно време всички да схванат, че би трябвало да се съблюдават ограниченията, които в никакъв случай не са били премахвани - маска, физическа отдалеченост и стерилизация. Сега са нужни извънредно внимание и съвестност и би трябвало да се подготвим за сгъстяване на ограниченията, сподели епидемиологът. Той уточни, че това може да значи понижаване на работното време на заведенията за хранене, както в Гърция, Черна гора, Северна Македония, до 22 часа или до 24 часа.

А за събиранията ще преценим до каква степен да ги понижим, може би от 500 на 200 души най-вече, сподели Тиодорович.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР